Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Χειροποίητα στολίδια από τσόχα

  Επηρεασμένη από το countdown για τα Χριστούγεννα, που ομολογουμένως φέτος ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα απ' ότι συνήθως, αποφάσισα να φτιάξω κάποια στολίδια με βασικό υλικό την τσόχα  για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μου. Η τσόχα, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ πρακτικό υλικό για κατασκευές καθώς "δουλεύεται" εύκολα, μπορούμε να τη βρούμε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας και είναι πολύ οικονομική. 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Τι θα χρειαστούμε:                                                        
  •  οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πατρόν 
  •  λευκή τσόχα
  •  4 διακοσμητικά λουλούδια
  •  λευκή κορδέλα 
  •  βαμβάκι
  •  ψαλίδι
  •  βελόνα και κλωστή. 

Βήμα 1ο:
Τοποθετούμε το πατρόν στην τσόχα και σχεδιάζουμε κατά προτίμηση με μαρκαδόρο για να αποτυπωθεί καλά το σχέδιο της επιλογής μας. Εγώ χρησιμοποίησα μολύβι γι' αυτό και το σχέδιο μου μόλις που φαίνεται.





Βήμα 2ο: Κόβουμε προσεκτικά τα σχέδιά μας.



Βήμα 3ο: Τώρα μπορούμε να διακοσμήσουμε την εμπρόσθια όψη του στολιδιού μας με ό,τι θέλουμε (κορδέλες, κουμπιά κ.α.). Εγώ επέλεξα 4 λουλούδια κίτρινου χρώματος τα οποία και έραψα πάνω στην τσόχα.





Βήμα 4ο: Κόβουμε κορδέλα (15 - 20 cm) , τη διπλώνουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία και τη ράβουμε εσωτερικά στο άλλο κομμάτι τσόχας. 



Βήμα 5ο:  Τοποθετούμε το ένα κομμάτι τσόχας πάνω στο άλλο και ξεκινάμε το ράψιμο.  Αφού ράψουμε τη μία πλευρά του στολιδιού μας βάζουμε μέσα λίγο βαμβάκι για να δώσουμε τον απαραίτητο όγκο στο στολίδι μας. Έπειτα συνεχίζουμε το ράψιμο. 





                                                   Το στολίδι μας είναι έτοιμο!


Ακολουθώντας την ίδια απλή τεχνική  έφτιαξα  δύο παραλλαγές του παραπάνω στολιδιού.

                                                                               

Για την πρώτη παραλλαγή θα χρειαστούμε και κόλλα σε υγρή μορφή προκειμένου να κολλήσουμε πάνω στην τσόχα την ξύλινη διακοσμητική πεταλούδα.



Για τη δεύτερη παραλλαγή θα χρειαστούμε κορδέλα για να φτιάξουμε το διακοσμητικό φιογκάκι. Αφού το φτιάξουμε καψαλίζουμε προσεχτικά τις άκρες με έναν αναπτήρα για να μην ξεφτίσουν. 



   


1 σχόλιο: