Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ημερολόγιο με ξυλάκια χειροτεχνίας

Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά, Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!!! 

     Προσπαθώντας  να βάλω μία τάξη στα κουτιά αποθήκευσης που κρατώ τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιώ στις κατασκευές μου,  ανακάλυψα κάποια ξυλάκια χειροτεχνίας, ευρέως γνωστά ως γλωσσοπίεστρα, τα οποία είχα χρησιμοποιήσει σε κάποιες παλιότερες κατασκευές μου, κυρίως σε έπιπλα-μινιατούρες,τα οποία μπορείτε να δείτε στους  δύο συνδέσμους  που ακολουθούν: https://mycraftsandthoughts.blogspot.gr/2017/03/diy.html και  https://mycraftsandthoughts.blogspot.gr/2017/02/blog-post_22.html ). Με τα ξυλάκια αυτά είχα φτιάξει επίσης και ένα παιδικό διακοσμητικό σπιτάκι, το οποίο μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://mycraftsandthoughts.blogspot.gr/2017/07/birdhouse.html ).   Σκέφτηκα, λοιπόν, έστω και μετά από τόσο πολύ καιρό,  να τα αξιοποιήσω, φτιάχνοντας με αυτά ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά!

     Το ημερολόγιο που έφτιαξα μπορείτε να το δείτε στην ακόλουθη φωτογραφία. Προκειμένου να το φτιάξω χρειάστηκα: α. 8 ξυλάκια χειροτεχνίας β. μία χαρτοπετσέτα γ. ξύλινο στοιχείο με τη λέξη "handmade" δ. μωβ γκλίτερ ε. 2 μικρά ψεύτικα λουλούδια με συρματάκι στ. ένα κομμάτι σπάγγο ζ. ημερολόγιο 2018 η. κόλλα και βερνίκι για ντεκουπάζ θ. πινέλο ι. ένα κομμάτι λαδόκολλα ια. ζελοτέιπ ιβ. πιστόλι θερμόκολλας


     Αρχικά τοποθέτησα τα 6 από τα 8 ξυλάκια χειροτεχνίας το ένα δίπλα στο άλλο και τα κόλλησα με λίγο ζελοτέιπ.


     Διάλεξα το μοτίβο της χαρτοπετσέτας που με ενδιέφερε και το κόλλησα στα ξυλάκια χειροτεχνίας, χωρίς να ασταρώσω πρώτα, καθώς τα ξυλάκια ήταν αρκετά ανοιχτόχρωμα. Αν όμως εσείς θέλετε να χρώματα να είναι πιο έντονα και ζωηρά, τότε θα πρέπει να ασταρώσετε πριν κάνετε το ντεκουπάζ.
     Η διαδικασία που ακολουθώ συνήθως στο ντεκουπάζ είναι η εξής: Βάζω μικρή ποσότητα κόλλας  στην επιφάνεια που θέλω να βάλω τη χαρτοπετσέτα και τη στρώνω με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας από το κέντρο προς τα έξω για να αποφύγω τις ζάρες. Περνάω κόλλα ντεκουπάζ και πάνω από τη χαρτοπετσέτα και όταν στεγνώσει περνάω ένα - δυο χέρια βερνίκι για ντεκουπάζ.
    Ξέχασα να αναφέρω πως αν εξέχει η χαρτοπετσέτα στις άκρες, την αφαιρώ με λίγο γυαλόχαρτο, προτού περάσω κόλλα ντεκουπάζ πάνω από τη χαρτοπετσέτα.






   Έπειτα άπλωσα λίγη κόλλα ντεκουπάζ στο ένα ξυλάκι (εννοείται πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη διάφανη  κόλλα σε υγρή μορφή) και έριξα πάνω του με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου μωβ γκλίτερ.


     Στο άλλο ξυλάκι δεν έβαλα γκλίτερ. Το άφησα όπως ακριβώς ήταν και με πιστόλι θερμόκολλας κόλλησα το ημερολόγιο πάνω σε αυτό. Ύστερα κόλλησα τα δύο αυτά ξυλάκια, πάλι με θερμόκολλα, στα σημεία που δείχνει η πιο κάτω φωτογραφία.


     Μετά, στην πίσω πλευρά του ημερολογίου, κόλλησα με θερμόκολλα ένα κομμάτι σπάγγο, για να μπορώ να το κρεμάω.




   Στο  ξυλάκι χωρίς γκλίτερ, τοποθέτησα δυο μικρά ψεύτικα λουλουδάκια και στο ξυλάκι με τα γκλίτερ κόλλησα με θερμόκολλα ένα ξύλινο στοιχείο με τη λέξη "handmade".

                                             Έτοιμο το ημερολόγιο μου για τη νέα χρονιά!




2 σχόλια: