Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

DIY υφασμάτινη τσάντα χωρίς ραπτομηχανή

     Για να φτιάξω την υφασμάτινη τσάντα των φωτογραφιών που ακολουθούν χρησιμοποίησα:

1. λευκό - μπεζ ύφασμα
2. βελόνες και κλωστές
3. κουμπιά
4. μαρκαδόρο για ύφασμα
5. ψαλίδι 
6. χάρακα
7. μολύβι






     Ξεκίνησα κόβοντας ένα κομμάτι ύφασμα στις διαστάσεις της επιλογής μου.


     Δίπλωσα το ύφασμα ακριβώς στη μέση και σχεδίασα δύο γραμμές, μία στα δεξιά και μία στα αριστερά του υφάσματος, αφήνοντας κενό ενός εκατοστού. 




     Μετά, δίπλωσα το ύφασμα όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία, του έδωσα κλίση προς τα κάτω με τη βοήθεια ενός χάρακα (προκειμένου να είναι ίσιο) και το έραψα.








     Στη συνέχεια δίπλωσα το ύφασμα προς τα κάτω και το έραψα όπως δείχνουν οι ακόλουθες φωτογραφίες. Ακολούθησα ακριβώς την ίδια διαδικασία και στην άλλη πλευρά του υφάσματος.










     Έραψα και τις πλαϊνές πλευρές της τσάντας ακριβώς πάνω στη γραμμή που είχα προηγουμένως σχεδιάσει και τη γύρισα στην καλή της πλευρά.


     Προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα.


     Σειρά τώρα είχαν τα χερούλια, τα οποία οφείλω να ομολογήσω πως με δυσκόλεψαν αρκετά. Για να τα φτιάξω λοιπόν, έκοψα δύο κομμάτια υφάσματος ίδιων διαστάσεων, τα δίπλωσα όπως δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες και τα έραψα.




     Τα clips τα τοποθέτησα για να κρατούν το ύφασμα σταθερό τη στιγμή που το έραβα. Βέβαια το σύνηθες είναι να χρησιμοποιεί κανείς καρφίτσες, αλλά εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ clips , μόνο σε περίπτωση βέβαια που είναι πράγματι δυνατό να αντικαταστήσουν τις καρφίτσες.






     Αφού έφτιαξα και τα δύο χερούλια, ήρθε και η ώρα να τα ράψω στην τσάντα. Τα τοποθέτησα λοιπόν στο σημείο που ήθελα, τα συγκράτησα με καρφίτσες για να μη φύγουν από τη θέση τους  και τα έραψα σε αρκετά σημεία, για να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικά.






     Και εφόσον το ράψιμο της τσαντούλας έλαβε τέλος, τη γύρισα στην καλή της πλευρά. Έτοιμη! Ίσως θα μπορούσα να την αφήσω  όπως είναι, προτίμησα όμως να τη διακοσμήσω λιγάκι.


     Έραψα λοιπόν ακριβώς κάτω από τα χερούλια κάποια παιδικά κουμπάκια φράουλες, έτσι για να προσθέσω στην τσαντούλα μια μικρή "τσαχπινιά". Το πράσινο κουμπάκι που φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία δεν το χρησιμοποίησα τελικά.








     Τέλος, με έναν κόκκινο μαρκαδόρο για υφάσματα, έγραψα πάνω στην τσάντα ένα στιχάκι keep calm. 






2 σχόλια:

  1. πολυ ωραια ιδεα για εμας που δεν εχουμε ραπτομηχανη!
    μπραβο σου!
    καλοφορετη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!Την έφτιαξα για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια να αποφύγω την αγορά πλαστικής σακούλας.

      Διαγραφή