Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Χειροποίητα mini νεσεσερ (χωρίς ραπτομηχανή)


               Για να φτιάξουμε τα  νεσεσέρ της φωτογραφίας που ακολουθεί χρειαζόμαστε:

3 κομμάτια ύφασμα με διαφορετικά μοτίβα
2 φερμουάρ 22εκ.
βελόνα
κλωστές σε χρώματα ίδια η παραπλήσια με τα βασικά χρώματα των υφασμάτων μας
ψαλίδι
μολύβι ή στυλό και χάρακα


     Για να φτιάξουμε το νεσεσέρ με τις πεταλούδες ακολουθούμε την εξής διαδικασία:


     Ξεκινάμε τοποθετώντας σωστά τα υφάσματα. Το ύφασμα που θα βρίσκεται εσωτερικά του νεσεσέρ μας το τοποθετούμε ανάποδα (η καλή του πλευρά "να κοιτάει" στην επιφάνεια εργασίας μας). Το ύφασμα με τις πεταλούδες το τοποθετούμε ακριβώς πάνω από το πουά ύφασμα με την καλή του πλευρά "να κοιτάει" προς τα πάνω. 


 Ράβουμε το φερμουάρ με τον τρόπο που φαίνεται στο link: https://mycraftsandthoughts.blogspot.gr/2017/05/diy_31.html .  
Έπειτα κρατώντας το νεσεσέρ από τα πλάγια το περιστρέφουμε έτσι ώστε να τοποθετήσουμε το φερμουάρ στο σημείο που θέλουμε. 


     Στη συνέχεια ράβουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του νεσεσέρ μας και το γυρνάμε από την καλή του πλευρά. 


     Όπως φαίνεται στη φωτογραφία (βλ. μωβ βελάκι) το φερμουάρ δεν ράφτηκε όπως έπρεπε. Το μεταλλικό σημείο του θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται εντελώς στην άκρη.  Αν συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται  να ράψουμε το σημείο αυτό από την αρχή.


     Έραψα λοιπόν ξανά αυτή την πλευρά του νεσεσέρ, φροντίζοντας οι ραφές μου να βρίσκονται πολύ κοντά στο μεταλλικό σημείο του φερμουάρ. 


      Αφού τελείωσα το ράψιμο, έκοψα το περιττό ύφασμα (το σημείο που είναι καλυμένο με μωβ χρώμα).



       Και τώρα βλέπουμε πως το μεταλλικό σημείο του φερμουάρ βρίσκεται στη θέση που πρέπει.




     Με αυτόν λοιπόν τον πολύ εύκολο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το μικρό νεσεσέρ. Το σημείο στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι στη σωστή τοποθέτηση των υφασμάτων, να τα τοποθετήσουμε δηλαδή με τέτοιο τρόπο πριν ξεκινήσουμε να ράβουμε, ώστε να φαίνεται προς τα έξω η καλή τους πλευρά μόλις ολοκληρώσουμε την κατασκευή του νεσεσέρ μας. 
  





     Για να φτιάξουμε το καρό νεσεσέρ χρειαζόμαστε μόνο ένα κομμάτι ύφασμα (εννοείται ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο κομμάτια υφάσματος, όπως στο προηγούμενο, απλώς εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω ένα) και ακολουθούμε την εξής διαδικασία:



     Ξεκινάμε ράβοντας το φερμουάρ με τον προαναφερθέντα τρόπο αλλά αυτή τη φορά  το τοποθετούμε έτσι ώστε να είναι στη μέση του νεσεσέρ μας.


     Μετά κόβουμε τις 4 άκρες του υφάσματος (ένα τετραγωνάκι των 2 εκ.) και ράβουμε στα σημεία που δείχνουν τα βελάκια. (εγώ έκανα το λάθος να ράψω πρώτα τις άκρες και μετά να κόψω το ύφασμα με αποτέλεσμα να μου ξηλωθούν κι έτσι χρειάστηκε να τις ράψω ξανά). 



     Στη συνέχεια ανασηκώνουμε λίγο το νεσεσέρ έτσι ώστε το φερμουάρ να έχει κλίση προς τα κάτω και ράβουμε τις άκρες (τα σημεία που προηγουμένως κόψαμε) μεταξύ τους. Κάνουμε το ίδιο και στην άλλη πλευρά.


   Όταν τελειώσουμε με το ράψιμο γυρνάμε το νεσεσέρ μας  από την καλή του πλευρά. 


                                                                  Έτοιμο!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου