Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Διακόσμηση γυάλινων αντικειμένων (βαζάκια)

     Για να διακοσμήσω τα βαζάκια των παρακάτω φωτογραφιών ακολούθησα την εξής διαδικασία: Αρχικά πέρασα με αστάρι την εξωτερική τους πλευρά χρησιμοποιώντας σταμπαδόρο. Στη συνέχεια, αφαίρεσα από τις χαρτοπετσέτες τα μοτίβα που με ενδιέφεραν και τα κόλλησα με κόλλα για ντεκουπάζ σε διάφορα σημεία πάνω στα βαζάκια. Στο βαζάκι που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της φωτογραφίας άπλωσα με πινέλο, αντί για κάποιο κάποιο ακρυλικό χρώμα, λίγη πάστα διαμόρφωσης με κίτρινους υποτόνους. Στη συνέχεια  πέρασα και στα δύο βαζάκια δυο χέρια βερνίκι για ντεκουπάζ. Τέλος, πρόσθεσα σε κάθε βαζάκι ένα φιόγκο, στο ένα από σπάγκο και στο άλλο από κορδέλα. 




     Και ενώ τα βαζάκια καλύφθηκαν πολύ ικανοποιητικά με μια λεπτή στρώση αστάρι, στο καπάκι που απεικονίζεται στην παραπάνω φωτογραφία χρειάστηκαν τρεις στρώσεις, καθώς το χρώμα ήταν πολύ έντονο. Κατά τα άλλα η διαδικασία που ακολούθησα και στο καπάκι ήταν η ίδια με αυτή που ακολούθησα για τα βαζάκια, αν εξαιρέσουμε το ότι εδώ χρησιμοποίησα και ροζ ακρυλικό χρώμα. 


     Η τεχνική που χρησιμοποίησα για να διακοσμήσω τα συγκεκριμένα βαζάκια είναι απλοϊκή. Δεν έκανα κάποια σκίαση ή ενσωμάτωση, καθώς θεώρησα πως το λευκό φόντο θα αναδείκνυε καλύτερα τα μοτίβα από τις χαρτοπετσέτες. 

Εμένα, λοιπόν, αυτά τα απλοϊκά βαζάκια μου , μου άρεσαν πολύ. 
Εύχομαι να αρέσουν και σε σας! 


4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Βούλα! Εύχομαι να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. υπέροχα και ακρως χρησιμα!
    καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Ναι, τα έφτιαξα για να αποθηκεύω διάφορες χειροτεχνίες - κατασκευές αλλά και για να τα χρησιμοποιώ ως μολυβοθήκες. Καλή και δημιουργική εβδομάδα εύχομαι!

      Διαγραφή