Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πασχαλινά αβγά από φελιζόλ.


Για να φτιάξουμε τα πασχαλινά αβγά της φωτογραφίας που ακολουθεί θα χρειαστούμε:


  • αβγά από φελιζόλ
  • αστάρι (ή λευκό ακρυλικό)
  • χαρτοπετσέτες
  • κόλλα για ντεκουπάζ
  • ακρυλικά χρώματα
  • στυλό για πέρλες και περιγράμματα (ή ακρυλικό χρώμα και καρφίτσα)
  • πινέλα
  • ψαλίδι
  • γυαλιστερό βερνίκι


     Ξεκινάμε βάφοντας τα αβγά μας με μια στρώση αστάρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Μπορούμε να επιταχύνουμε το στέγνωμά τους χρησιμοποιώντας σεσουάρ.






     Με το ψαλίδι (ή ακόμα καλύτερα με τα χέρια μας, αν το σχέδιο το επιτρέπει) κόβουμε από τις χαρτοπετσέτες τα μοτίβα που μας ενδιαφέρουν και αφαιρούμε τα δυο λευκά τους φύλλα. Έπειτα κολλάμε τα μοτίβα μας στα αβγά με την κόλλα για ντεκουπάζ. Εγώ κόλλησα από δύο μοτίβα σε κάθε αβγό, εννοείται όμως πως μπορούμε να κολλήσουμε μόνο ένα ή και πολλά περισσότερα, ανάλογα με το γούστο μας).








     Αφού στεγνώσει η κόλλα μπορούμε να αρχίσουμε να βάφουμε τα αβγά μας με τα ακρυλικά χρώματα της επιλογής μας. Βάφουμε προσεκτικά γύρω γύρω από το μοτίβο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μέρη του αβγού.




     Με το στυλό για πέρλες και περιγράμματα σχεδιάζουμε τελίτσες περιμετρικά του μοτίβου μας. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακρυλικό χρώμα, στο οποίο θα "βουτάμε" το κεφάλι μιας καρφίτσας σχηματίζοντας με αυτήν τελίτσες. Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.


     Ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία αλλά χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα έφτιαξα ακόμα δύο αβγά.


     Στα υπόλοιπα αβγά αποφάσισα να μην κάνω κάποιο περίγραμμα. Έβαψα με πολύ προσοχή με ακρυλικό χρώμα γύρω γύρω από το σχέδιο αλλά και ενδιάμεσα του σχεδίου στα σημεία που χρειάζεται έτσι ώστε το μοτίβο να ενσωματωθεί, να μη φαίνεται μ' άλλα λόγια σαν κάτι πρόσθετο που κολλήσαμε. Για την ενσωμάτωση τόσο μικρών μοτίβων σίγουρα ένα μέτριο ή σκληρό πινέλο με λεπτή μύτη θα βόλευε καλύτερα. Αν όμως δεν έχετε κάποιο τέτοιο πινέλο, όπως εγώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μέτριο πλατύτερο πινέλο, απλώς θα χρειαστεί να είστε πιο προσεκτικοί, ώστε να μη βάψετε καταλάθος κάποιο μέρος του μοτίβου που δε χρειάζεται να βαφτεί.




     Ακολουθώντας την ίδια τεχνική έφτιαξα και τα υπόλοιπα αβγά. Σε αυτά τα αβγά έκανα και κάποιες μικρές τελίτσες χρησιμοποιώντας και πάλι το στυλό για πέρλες και περιγράμματα.








      Περνάμε τα αβγά μας,  με ένα - δυο χέρια γυαλιστερό βερνίκι.

                                                            Έτοιμα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου