Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

DIY παιχνίδι μνήμης για μικρά παιδιά

     Για να φτιάξουμε το παιχνίδι μνήμης και τη θήκη στην οποία θα το αποθηκεύουμε χρειαζόμαστε:


  • αφρώδη φύλλα σε διάφορα χρώματα
  • κόλλα σε υγρή μορφή 
  • συμβατικό χάρακα και μολύβι
  • χάρακα με στένσιλ (προαιρετικά)
  • ψαλίδι και κοπίδι
  • βελόνα και κλωστή


     Σε ένα αφρώδες φύλλο του χρώματος της επιλογής μας σχεδιάζουμε χ αριθμό τετραγώνων (αρκεί βέβαια να είναι ζυγός) στις διαστάσεις που θέλουμε και τα κόβουμε με κοπίδι ή ψαλίδι. (εγώ σχεδίασα 20 τετράγωνα αλλά τελικά χρησιμοποίησα τα 16).




     Σχεδιάζουμε διάφορα σχηματάκια στα  αφρώδη φύλλα όποιων χρωμάτων θέλουμε  (κάθε σχήμα x2) και τα κόβουμε με ψαλίδι ή κοπίδι. Αν δυσκολευόμαστε στο σχεδιασμό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο χάρακα με στένσιλ.


     Τώρα το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να κολλήσουμε τα σχηματάκια μας πάνω στα τετραγωνάκια χρησιμοποιώντας υγρή κόλλα και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν. Το παιχνίδι μας είναι έτοιμο!


     Όσο η κόλλα στεγνώνει, φτιάχνουμε τη θήκη στην οποία θα αποθηκεύουμε το παιχνίδι μας. Παίρνουμε ένα αφρώδες φύλλο, το διπλώνουμε και κόβουμε τις άκρες του από τη μία του πλευρά, όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία.


     Έπειτα ράβουμε τις δύο άκρες της θήκης μας.




     Στη συνέχεια χαράσσουμε μια ευθεία γραμμή στο σημείο του αφρώδους φύλλου που δείχνει η φωτογραφία. ( Προσέχουμε να κόψουμε μόνο το εμπρόσθιο κομμάτι του αφρώδους φύλλου).


                                                      Έτοιμη και η θήκη μας! 

η θήκη άδεια


η θήκη με το παιχνίδι μνήμης
 μέσα



2 σχόλια: