Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ντεκουπάζ (με ριζόχαρτο) σε γυάλινο μπουκάλι

      Για να διακοσμήσουμε το μπουκάλι της παρακάτω φωτογραφίας χρειαζόμαστε:


  • ριζόχαρτο 
  • κόλλα ντεκουπάζ
  • ματ βερνίκι
  • ακρυλικά χρώματα 
  • στυλό για πέρλες και περιγράμματα 
  • στρασάκια
  • πινέλα και σταμπαδόρους
  • οποιαδήποτε κόλλα σε υγρή μορφή



       Αρχικά περνάμε ολόκληρη την επιφάνεια του μπουκαλιού με αστάρι χρησιμοποιώντας σταμπαδόρο. 


      Κόβουμε το μοτίβο που μας ενδιαφέρει από το ριζόχαρτο της επιλογής μας  σκίζοντάς το προσεκτικά με τα χέρια μας. Αποφεύγουμε να το κόψουμε με  ψαλίδι ή κοπίδι γιατί καταστρέφεται.


    Με ένα τρίχινο πινελάκι απλώνουμε κόλλα ντεκουπάζ στο μπουκάλι και κολλάμε προσεκτικά το ριζόχαρτο.


     Στη συνέχεια, και πάλι χρησιμοποιώντας τρίχινο πινέλο, απλώνουμε κόλλα ντεκουπάζ και πάνω από το ριζόχαρτο. Αφήνουμε την κόλλα να στεγνώσει ή , αν θέλουμε, επιταχύνουμε το στέγνωμα χρησιμοποιώντας σεσουάρ.




     Διαλέγουμε τα χρώματα με τα οποία θα βάψουμε το μπουκάλι μας. (Χρειαζόμαστε περισσότερη ποσότητα χρωμάτων από αυτή που δείχνει η φωτογραφία που ακολουθεί. Απλώς εγώ έβαλα μικρή ποσότητα χρώματος για να δω αν θα πετύχουν οι συνδυασμοί χρωμάτων που είχα κατά νου).


     Ξεκινάμε να βάφουμε το μπουκάλι (με το μεγάλο σταμπαδόρο)  χρησιμοποιώντας το σκούρο καφέ ακρυλικό, που φαίνεται στην πιο πάνω φωτογραφία. Προσέχουμε, όσο είναι δυνατόν, να μη λερώσουμε με χρώμα το ριζόχαρτο.




     Αναμειγνύουμε το ανοιχτό καφέ με το μουσταρδί και προσθέτουμε και λίγο άσπρο ακρυλικό για να πετύχουμε την απόχρωση του καφέ που θέλουμε (στη φωτογραφία η απόχρωση του καφέ που έφτιαξα φαίνεται πολύ πιο ανοιχτόχρωμη απ' ότι είναι στην πραγματικότητα.). Με το μικρό σταμπαδόρο  περνάμε την απόχρωση του καφέ που φτιάξαμε πάνω στο σκούρο καφέ πλέον μπουκάλι μας. Με την ίδια απόχρωση του καφέ βάφουμε (με πινέλο αυτή τη φορά)  και το στόμιο του μπουκαλιού.

(τα πινέλα τα χρησιμοποίησα για την ανάμειξη των χρωμάτων)







     Αφού στεγνώσουν τα ακρυλικά χρώματα, φτιάχνουμε  περίγραμμα για το μοτίβο μας χρησιμοποιώντας μαύρο στυλό για πέρλες και περιγράμματα. 


     Ύστερα κολλάμε στρασάκια πάνω στο περίγραμμα. (Επειδή χρειαζόμουν πολύ μικρή ποσότητα κόλλας, για να κολλήσω τα στρασάκια,  "βουτούσα" την άκρη μιας οδοντογλυφίδας σε υγρή κόλλα και ακουμπούσα την άκρη της στο περίγραμμα, ώστε να μείνει πάνω σε αυτό η κόλλα.  Έπειτα τοποθετούσα πάνω στην κόλλα το στρασάκι και το πίεζα με το δάχτυλό μου για να κολλήσει).  


       


     Τέλος περνάμε ολόκληρη την επιφάνεια του μπουκαλιού με ματ βερνίκι.

                                                                   Έτοιμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου