Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Κουτί DIY με ντεκουπάζ και ακρυλικά.

      Τον τελευταίο καιρό  η συλλογή μου με τα απαραίτητα "εφόδια" για το ντεκουπάζ μεγάλωσε αρκετά, καθώς προμηθεύτηκα γυαλόχαρτο, σταμπαδόρους,  πάστες διαμόρφωσης, μερικά ακόμα ακρυλικά χρώματα και ένα βερνίκι.  Είχα στην κατοχή μου και ένα κουτί diy, οπότε μόλις βρήκα λίγο χρόνο, σκέφτηκα να το φτιάξω χρησιμοποιώντας κάποια από τα καινούρια προϊόντα που αγόρασα. Προκειμένου, λοιπόν, να διακοσμήσω αυτό το κουτί, το οποίο απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία, ακολούθησα την εξής διαδικασία:



      Έτριψα ελαφρά με γυαλόχαρτο το κουτί.


      Στη συνέχεια πέρασα μία στρώση λευκό αστάρι χρησιμοποιώντας σταμπαδόρο, στο σημείο στο οποίο τοποθέτησα αργότερα τη χαρτοπετσέτα της επιλογής μου.


      Με άσπρο και μαύρο ακρυλικό χρώμα έφτιαξα μια απόχρωση του γκρι που θεωρώ ότι ταιριάζει με τα χρώματα της χαρτοπετσέτας. Έβαψα με το χρώμα αυτό τα υπόλοιπα μέρη του κουτιού εξωτερικά χρησιμοποιώντας και πάλι σταμπαδόρο. 


      Στη συνέχεια έφτιαξα μια απόχρωση του ροζ αναμειγνύοντας λευκό και κόκκινο ακρυλικό χρώμα. Έβαψα και πάλι ολόκληρη την επιφάνεια με σταμπαδόρο εκτός από τις γωνίες, τις οποίες έβαψα με ένα μικρό πινέλο.




      Στη συνέχεια αραίωσα λευκό ακρυλικό χρώμα με λίγες σταγόνες νερού και με ένα σκληρό πινέλο έκανα πιτσιλιές στο κουτί εσωτερικά και εξωτερικά. Επανέλαβα τη διαδικασία και με ροζ χρώμα, μόνο που αυτή τη φορά μου ξέφυγε αρκετά μεγαλύτερη  ποσότητα νερού απ' όση χρειαζόταν κι έτσι το χρώμα βγήκε κάπως πιο αχνό.  






      Τα σημεία του κουτιού που είναι άβαφα στην προηγούμενη φωτογραφία τα έβαψα με μαύρο ακρυλικό. 
       
      Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας και πάλι το σταμπαδόρο και μικρή ποσότητα μαύρου ακρυλικού χρώματος, τόνισα όλες τις άκρες του κουτιού εκτός από τις πάνω άκρες του καπακιού και ξαναπέρασα με λευκό αστάρι κάποια σημεία τα οποία είχαν λερωθεί με χρώματα. Έβαλα κόλλα ντεκουπάζ στο σημείο που πριν είχα ασταρώσει και την άφησα να στεγνώσει εντελώς. Μετά τοποθέτησα τη χαρτοπετσέτα (αφού πρώτα αφαίρεσα τα δύο λευκά φύλλα της), την κάλυψα με λαδόκολλα και σιδέρωσα χωρίς ατμό. Με λίγο γυαλόχαρτο αφαίρεσα τα σημεία της χαρτοπετσέτας που προεξείχαν. 






      Κάλυψα τη χαρτοπετσέτα με κόλλα ντεκουπάζ.


      Αφού στέγνωσε λίγο η κόλλα, σχεδίασα περίγραμμα με μαύρο ακρυλικό χρώμα γύρω - γύρω από τη χαρτοπετσέτα. 


      Τέλος, άπλωσα δύο στρώσεις βερνίκι σε όλη την επιφάνεια του κουτιού. 
             
                                                                 Έτοιμο!








2 σχόλια: