Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Πασχαλινές λαμπάδες


      Το ντεκουπάζ (ή αλλιώς τεχνική της χαρτοπετσέτας) με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που το "ανακάλυψα". Την τεχνική αυτή την έχω εφαρμόσει μέχρι στιγμής σε γυάλινες και ξύλινες επιφάνειες, ποτέ όμως πάνω σε κερί. Έτσι λοιπόν, μιας και έρχεται και το Πάσχα σε λίγες μέρες, αποφάσισα να διακοσμήσω για πρώτη φορά με ντεκουπάζ μερικές πασχαλινές λαμπάδες. 

   Για να φτιάξουμε τις λαμπάδες της φωτογραφίας που ακολουθεί θα χρειαστούμε μόνο χαρτοπετσέτες, κορδέλες, δαντέλα και μια ξύλινη διακοσμητική πασχαλίτσα. Για να κολλήσουμε τις κορδέλες, τη δαντέλα και το ξύλινο διακοσμητικό θα χρειαστούμε και πιστόλι θερμόκολλας.


     Αφού κόψουμε τα κομμάτια από τις χαρτοπετσέτες που θα χρησιμοποιήσουμε, τα τοποθετούμε πάνω στις λαμπάδες (στο σημείο που επιθυμούμε).


     Ανάβουμε ένα κεράκι και ζεσταίνουμε στη φλόγα του την εσωτερική πλευρά ενός μεταλλικού κουταλιού (προσέχουμε να μην το φέρνουμε πολύ κοντά στη φλόγα για να μη μαυρίσει). Αφού ζεσταθεί το ακουμπάμε στη χαρτοπετσέτα και περνάμε λίγο - λίγο την επιφάνεια της. Η ελεγχόμενη θερμότητα του κουταλιού λιώνει όσο πρέπει το κερί με αποτέλεσμα η χαρτοπετσέτα να κολλάει πάνω του. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.




     Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία σε όλες τις πλευρές της λαμπάδας.


     Αυτό ήταν! Η χαρτοπετσέτα μας έχει "ενσωματωθεί" πλήρως στη λαμπάδα μας. 


     Τώρα μπορούμε να διακοσμήσουμε τη λαμπάδα μας και με οτιδήποτε άλλο θέλουμε, ανάλογα με το γούστο μας. Προσωπικά προτιμώ τη λιτή διακόσμηση, γι' αυτό και διακόσμησα τη συγκεκριμένη λαμπάδα μόνο με δύο λεπτές κορδέλες τις οποίες  κόλλησα με θερμόκολλα και τις έδεσα σε φιόγκο.


                                                             Έτοιμη!


     Ακολουθώντας την ίδια τεχνική έφτιαξα άλλες δύο λαμπάδες τις οποίες διακόσμησα και πάλι λιτά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου