Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Σουβέρ διπλής όψεως με ντεκουπάζ και χρυσόσκονη

Για τη διακόσμηση των παρακάτω σουβέρ χρειάζόμαστε: 

1. δύο χαρτοπετσέτες 2. χρυσόσκονη 3. αστάρι (gesso) λευκό 4. μαύρο ακρυλικό 5. κόλλα για ντεκουπάζ 6. βερνίκι για ντεκουπάζ 7. πινέλο - σφουγγαράκι 8. σταμπαδόρο 9. μολύβι 10. λαδόκολλα. 


    Ξεκινάμε ασταρώνοντας ολόκληρη την επιφάνεια των σουβέρ μας. (Δυστυχώς διέγραψα κατά λάθος τη φωτογραφία με τα ασταρωμένα σουβέρ, γι' αυτό δεν υπάρχει η αντίστοιχη φωτογραφία. Αντ' αυτού βλέπετε τα σουβέρ στην αρχική τους μορφή).


      Έπειτα αφαιρούμε τα δύο λευκά φύλλα της χαρτοπετσέτας. 





    Στη συνέχεια τοποθετούμε καθένα από τα ασταρωμένα σουβέρ μας  κάτω από τη χαρτοπετσέτα και διαλέγουμε το ακριβές μοτίβο που επιθυμούμε να απεικονίζεται σ' αυτό.  (Εγώ τελικά επέλεξα άλλο σημεία του μοτίβου, όχι αυτό που φαίνεται στις δύο επόμενες φωτογραφίες). 


    Μετά ανασηκώνουμε προσεκτικά τη χαρτοπετσέτα μαζί με το σουβέρ, τα γυρνάμε ανάποδα και με ένα μολυβάκι σχεδιάζουμε περιμετρικά του σουβέρ.


     Κόβουμε το μοτίβο που επιλέξαμε με ψαλίδι.


     Απλώνουμε με πινέλο κόλλα ντεκουπάζ πάνω στο σουβέρ, την αφήνουμε να "τραβήξει" πολύ λίγο (1 - 2 λεπτά)  και μετά βάζουμε πάνω τη χαρτοπετσέτα. Μετά, παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τοποθετούμε πάνω στη χαρτοπετσέτα και με τα δάχτυλα μας τη στρώνουμε (τη χαρτοπετσέτα) από το κέντρο προς τα έξω για να φύγουν οι όποιες ζάρες έχουν δημιουργηθεί κατά την τοποθέτηση. 




    Προκύπτει αυτό το αποτέλεσμα:


    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στα υπόλοιπα σουβέρ μας.


    Με πινέλο - σφουγγαράκι περνάμε κόλλα ντεκουπάζ και πάνω από τη χαρτοπετσέτα.




    Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, τα σουβέρ μας, προτού στεγνώσει η κόλλα,  με λίγη χρυσόσκονη. ( Βυθίζουμε ένα πινέλο στη χρυσόσκονη και το τινάζουμε πάνω από τα σουβέρ μας).


      Γυαλοχαρτάρουμε ή κόβουμε με ψαλίδι τα σημεία της χαρτοπετσέτας που προεξέχουν.


    Περνάμε μια στρώση βερνίκι για ντεκουπάζ.




    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στην άλλη πλευρά των σουβέρ μας (η μόνη διαφορά είναι ότι σε αυτή την πλευρά των σουβέρ δε χρησιμοποίησα χρυσόσκονη).


   Με ένα σταμπαδόρο και μαύρο ακρυλικό χρώμα βάφουμε τα πλαϊνά μέρη των σουβέρ σχεδιάζοντας παράλληλα περίγραμμα γύρω από τα μοτίβα τους. Τέλος τα περνάμε με άλλη μια στρώση βερνίκι. 

Έτοιμα!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου