Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικα στολίδια (δεντράκια) από πηλό

Για να φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια της παρακάτω φωτογραφίας θα χρειαστούμε:

1. λευκό πηλό 2. κουπάτ - δεντράκι 3. αστάρι (προαιρετικά)  4. πράσινο ακρυλικό χρώμα  5. χρυσόσκονη  6. βερνίκι  7. σκοινί  8. πλάστη 


     Αρχικά πήρα ένα κομμάτι πηλού και, αφού το έπλασα σε κυκλικό σχήμα, το άνοιξα με τον πλάστη, όπως ανοίγουμε φύλλα για πίτες. Στη συνέχεια βύθιζα το κουπάτ στον πηλό και αφαιρούσα προσεκτικά το κάθε δεντράκι από αυτό. Τις τρυπούλες τις άνοιγα χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι. (Αναλυτικά τη διαδικασία μπορείτε να τη δείτε στο link που ακολουθεί: https://mycraftsandthoughts.blogspot.gr/2017/10/blog-post_18.html  )


     Ο χρόνος που θα χρειαστεί ο πηλός για να στεγνώσει εξαρτάται όχι μόνο από το πάχος της πήλινης κατασκευής μας αλλά και από τις καιρικές συνθήκες. Τα συγκεκριμένα στολίδια χρειάστηκαν τρεις μέρες μέχρι να στεγνώσουν εντελώς, λόγω της έντονης υγρασίας. Αντίθετα, τα στολίδια που είχα φτιάξει πριν από μερικές εβδομάδες είχαν στεγνώσει μόλις σε ένα 24ωρο, καθώς ο καιρός ήταν ξηρός.


     Παρόλο που ο πηλός ήταν λευκός, πέρασα όλα τα στολίδια με μια στρώση αστάρι πριν τα βάψω. Μόλις το αστάρι στέγνωσε, τα έβαψα με πράσινο ακρυλικό χρώμα χρησιμοποιώντας τον σταμπαδόρο που φαίνεται στη φωτογραφία. Αμέσως μετά, πριν στεγνώσει το χρώμα, έριχνα χρυσόσκονη πάνω στα στολίδια με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου (η άκρη του φαίνεται λιγάκι στην επόμενη φωτογραφία). Στην πίσω πλευρά των στολιδιών δεν έβαλα χρυσόσκονη. Απλώς την έβαψα με πράσινο ακρυλικό. Στη συνέχεια πέρασα τα στολίδια μου με μια στρώση ματ βερνίκι. 




     Τέλος έδεσα σκοινί στα στολίδια μου. 

                                                                    Έτοιμα! 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου