Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Γούρι για το νέο έτος (μέρος γ)

Χρόνια πολλά! Καλά Χριστούγεννα! Εύχομαι όλοι / όλες σας να περάσετε όμορφα αυτές τις γιορτινές μέρες!

     Δεν ξέρω αν έχει τύχει ποτέ να αναφέρω σε κάποια ανάρτησή μου, την "αγάπη" που είχα από παιδί στις κορδέλες. Πάντα μου άρεσε να τις χρησιμοποιώ σε διάφορες κατασκευές, καθώς πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως μπορούν να τις  "απογειώσουν".  
    Έτσι λοιπόν, αποφάσισα ,στο τελευταίο γούρι που έφτιαξα για την ερχόμενη χρονιά, κεντρικό στοιχείο να είναι μια κορδέλα, συγκεκριμένα αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία που ακολουθεί. Πείτε με υπερβολική, αλλά με το που είδα τη συγκεκριμένη απόχρωση, μου ήρθε στο μυαλό αυτό το μοναδικά όμορφο βαθύ μπλε του ουρανού και παράλληλα αυτή η πολύ ιδιαίτερη μπλε απόχρωση που παίρνει η θάλασσα όσο δύει ο ήλιος. 
     Η διαδικασία που ακολούθησα προκειμένου να φτιάξω το συγκεκριμένο γούρι είναι εξαιρετικά απλή. Δίπλωσα το κορδόνι έτσι ώστε να σχηματίσω μια θηλιά. Στη συνέχεια, έδεσα σφιχτά τη μπλε κορδέλα σε φιόγκο. Τέλος, πέρασα κρικάκια στα στοιχεία που χρησιμοποίησα (ένα κλειδί και ένα στοιχείο της νέας χρονιάς, του 2018), και πέρασα το μεν κλειδί στην κορδέλα, το δε στοιχείο 2018 στο κορδόνι.
     Έτοιμο λοιπόν το γούρι μου! Πολύ απλό στην κατασκευή αλλά πολύ όμορφο για μένα! Ελπίζω να αρέσει και σε σας! 

























2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά με Υγεία, Ευτυχία και πολλές δημιουργικές στιγμές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτές με υγεία, αισιοδοξία και πολλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή