Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Παιδικά πήλινα διακοσμητικά σε παστέλ αποχρώσεις

Για να φτιάξω τα παιδικά διακοσμητικά της παρακάτω φωτογραφίας χρειάστηκα:

1. πηλό που στεγνώνει στον αέρα  2. ακρυλικά χρώματα  3. κόκκινη ξυλομπογιά  4. κορδόνι  5. ξύλινες χάντρες   6. ματ βερνίκι  7. πλαστικά μάτια  8. πινέλα  9. κουπάτ  10. ένα καλαμάκι 


     Αρχικά πήρα ένα κομμάτι πηλού και το έπλασα σε κυκλικό σχήμα. Έπειτα το άνοιξα με τον πλάστη όπως ανοίγουμε τα φύλλα για τις πίτες. Εν συνεχεία βύθιζα το κουπάτ στον πηλό και το αφαιρούσα προσεκτικά από αυτόν. Τις τρυπούλες τις άνοιγα χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι.  Αναλυτικά τη διαδικασία μπορείτε να τη δείτε εδώ:  https://mycraftsandthoughts.blogspot.gr/2017/10/blog-post_18.html


      Αφότου στέγνωσε ο πηλός, (στέγνωσε σε λιγότερο από 24 ώρες, καθώς είχε πολλή ζεστή) τον έβαψα με ακρυλικά χρώματα. Για να πετύχω τις αποχρώσεις του ροζ και του πράσινου, πρόσθεσα ελάχιστη ποσότητα κόκκινου και πράσινου ακρυλικού χρώματος αντίστοιχα  σε λευκό ακρυλικό. Για να φτιάξω την απόχρωση του μωβ, χρησιμοποίησα μπλε και κόκκινο ακρυλικό και στη συνέχεια πρόσθετα λευκό ακρυλικό μέχρι να πετύχω την απόχρωση που ήθελα. 
     Μόλις στεγνώσουν τα χρώματα, περνάμε μία στρώση ματ βερνίκι. ( Εγώ αυτό το στάδιο το παρέλειψα εσκεμμένα, καθώς θέλω να δω πόσο καλά και για πόσο διάστημα θα μπορέσουν να διατηρηθούν τα χρώματα). 


      Στη διακοσμητική καρδούλα πρόσθεσα μωβ κορδόνι στο οποίο πέρασα και μια ξύλινη χάντρα. Με ταινία διπλής όψεως κόλλησα ένα κομμάτι από μία κορδέλα που μου αρέσει πολύ, στην οποία αναγράφονται οι λέξεις love, hope, faith, peace. Τα άλλα δύο διακοσμητικά, που είναι σε σχήμα λουλουδιού, τα έφτιαξα σαν προσωπάκια, προσθέτοντας πλαστικά μάτια και ζωγραφίζοντας με κόκκινη ξυλομπογιά χαμόγελο.  

Νομίζω πως βγήκαν αρκετά χαριτωμένα. Εσείς τι λέτε; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου