Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

DIY υφασμάτινη τσάντα χωρίς ραπτομηχανή και διακόσμηση με ντεκουπάζ

Για να φτιάξω την υφασμάτινη τσάντα της φωτογραφίας που ακολουθεί χρειάστηκα:

 1. λευκό - μπεζ ύφασμα 
 2. βελόνα και κλωστές 
 3. κουμπιά 
 4. χαρτοπετσέτα για ντεκουπάζ 
 5. ροζ δαντέλα
 6. ξύλινη διακοσμητική πεταλούδα
 7. κόλλα για ντεκουπάζ 
 8. βερνίκι ματ για ντεκουπάζ 
 9. ξυλόκολλα  κρυσταλιζέ 
10. κορδέλες ροζ και λευκές 
11. πινέλα 



     Την τσάντα την έφτιαξα γενικά ακολουθώντας τη διαδικασία που είχα περιγράψει στον σύνδεσμο που ακολουθεί με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις. ( https://mycraftsandthoughts.blogspot.gr/2018/01/diy.html ). Έραψα λοιπόν τις άκρες της τσάντας για να μην ξεφτίζει το ύφασμα, αυτή τη φορά όμως δεν έραψα τρεις φορές την κάθε πλευρά αλλά μόνο μία. Επίσης, στο κάθε χερούλι της τσάντας έκανα αυτή τη φορά μία μόνο ραφή αντί για δύο. 












     Αυτή τη φορά αποφάσισα, να δοκιμάσω να κάνω decoupage πάνω στην υφασμάτινη τσάντα, για να τη διακοσμήσω. Ξεκίνησα λοιπόν, αρχικά, σιδερώνοντας την τσάντα, προκειμένου να γίνει λεία η επιφάνειά της. Στη συνέχεια, αφαίρεσα από μία χαρτοπετσέτα τα δύο λευκά της φύλλα και την τοποθέτησα στο σημείο που ήθελα να κάνω ντεκουπάζ. Με ένα μολυβάκι σημείωσα κουκκίδες στην τσάντα, ακριβώς λίγο πιο πάνω από τις τέσσερις άκρες της χαρτοπετσέτας.  Πριν ξεκινήσω τη διαδικασία του ντεκουπάζ έβαλα στην τσάντα ένα σκληρό εξώφυλλο από ένα παλιό ντοσιέ και ένα κομμάτι από χαρτόκουτο, για να μην λερωθεί η τσάντα με κόλλα. 


    Έβαλα κόλλα για ντεκουπάζ στο σημείο του υφάσματος που θα ήθελα να κάνω ντεκουπάζ, (ανάμεσα στα 4 σημεία που είχα προηγουμένως σημειώσει με μολύβι). Μετά με προσοχή τοποθέτησα τη χαρτοπετσέτα στην τσάντα και την πίεζα ελαφρά με τα δάχτυλά μου ώστε να ενσωματωθεί στο ύφασμα. Στέγνωσα με σεσουάρ και μετά άπλωσα βερνίκι για ντεκουπάζ πάνω στη χαρτοπετσέτα. Στέγνωσα και πάλι με σεσουάρ. 


     Περιμετρικά της χαρτοπετσέτας, διακόσμησα με ροζ κορδέλα, την οποία κόλλησα με κρυσταλιζέ ξυλόκολλα. 




    Διακόσμησα και με κορδέλες τις οποίες έδεσα σε φιόγκο. Στις κορδέλες πρόσθεσα ως έξτρα διακοσμητικό στοιχείο και μερικές λευκές πέρλες. 




     Τέλος, κόλλησα με ξυλόκολλα μια μικρή ξύλινη διακοσμητική πεταλούδα.  Έτοιμη η τσάντα. 
Έχει κάποιες ατέλειες, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ. Ελπίζω να αρέσει και σε σας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου