Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

DIY ξύλινο κουτί με παλαίωση και ντεκουπάζ

Για τη διακόσμηση του κουτιού της φωτογραφίας που ακολουθεί χρειαζόμαστε:

1. ακρυλικά χρώματα  2. σταμπαδόρους και πινέλα  3. συμβατικό κερί  4. χαρτοπετσέτα  5. κόλλα για ντεκουπάζ  6. βερνίκι ματ για ντεκουπάζ  7. γυαλόχαρτο  8. χρυσή κεροπατίνα 9. ξύλινα στοιχεία τιμόνι και handmade  10. ξυλόκολλα κρυσταλλιζέ. 


     Αφού διαλέξουμε τα χρώματα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, ξεκινάμε να βάφουμε το ξύλινο κουτί μας. Εγώ ήθελα να φτιάξω διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου και του μπλε, δεν ήθελα να είναι τόσο έντονα. Για να το πετύχω τα αραίωσα με μια απαλή κρεμ - καφέ απόχρωση. (Συγκεκριμένα στην εξωτερική επιφάνεια του κουτιού χρησιμοποίησα τη μπλε απόχρωση όπως ήταν και για το εσωτερικό την αραίωσα με την απόχρωση που προανέφερα). 











     Αφού στεγνώσουν τα χρώματα, περνάμε με ένα συμβατικό κερί ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια του κουτιού. Στη συνέχεια με ένα χαρτομάντιλο απομακρύνουμε τα τρίμματα του κεριού. 


      Έπειτα με γαλάζιο ακρυλικό βάφουμε ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια του κουτιού. Γαλάζιο βάφουμε επίσης και το τιμόνι, το οποίο θα κολλήσουμε στο εσωτερικό του κουτιού. (Στο τιμόνι έβαλα και μερικές λευκές πινελιές).


     Αφού στεγνώσει το γαλάζιο ακρυλικό, γυαλοχαρτάρουμε με σκοπό να φανούν τα άλλα χρώματα με τα οποία προηγουμένως είχαμε βάψει το κουτί μας. Η παλαίωση μας έχει γίνει. Τώρα βάφουμε με λευκό ακρυλικό την επιφάνεια στην οποία θα κάνουμε το ντεκουπάζ.


     Για το ντεκουπάζ ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Απλώνουμε με πινέλο μια λεπτή στρώση κόλλας για ντεκουπάζ και την αφήνουμε να "τραβήξει" για λίγα λεπτά. Μετά τοποθετούμε πάνω της τη χαρτοπετσέτα και τη στρώνουμε με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας. Αφαιρούμε προσεκτικά με γυαλόχαρτο τα όποια σημεία της χαρτοπετσέτας που ενδεχομένως εξέχουν. Με το ίδιο πινέλο περνάμε και μία στρώση κόλλα για ντεκουπάζ πάνω στη χαρτοπετσέτα. 









     Περνάμε με χρυσή κεροπατίνα  τα σημεία του κουτιού που φαίνονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Μετά, περνάμε ολόκληρη την επιφάνεια του κουτιού με μία - δυο στρώσεις βερνίκι για ντεκουπάζ.






     Τέλος, με κρυσταλιζέ ξυλόκολλα κολλάμε τα ξύλινα στοιχεία τιμόνι και handmade στο κουτί μας. 








Το θαλασσινό diy κουτί μας είναι έτοιμο!




2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά όμορφο και μας ταξιδεύει στο δροσερό και πολυαγαπημένο καλοκαιράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή