Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

DIY νεσεσέρ χωρίς ραπτομηχανή

     Για να φτιάξω το νεσεσέρ της φωτογραφίας που ακολουθεί χρειάστηκα: ύφασμα, αυτοκόλλητο ύφασμα για το εσωτερικό του νεσεσέρ, φερμουάρ, τρέσα πομ - πομ, βελόνα, κλωστές, ψαλίδι και σίδερο. 


     Για την κατασκευή του νεσεσέρ μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο ακολούθησα την διαδικασία η οποία υπάρχει αναλυτικά στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://mycraftsandthoughts.blogspot.com/2017/10/y.html








     Αυτή τη φορά, όμως, θέλησα να κάνω το νεσεσέρ μου να στέκεται. Έτσι τοποθέτησα το νεσεσέρ όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία (3 εκ στην κάθε πλευρά) και το έραψα. 




     Μετά, έκοψα το κομμάτι που περίσσεψε και έραψα εκ νέου το σημείο που έκοψα για να μην ξεφτίζει. Επιχείρησα για πρώτη φορά να κάνω το λεγόμενο blanket stitch και δεν μου πέτυχε όπως έπρεπε. Ευελπιστώ την επόμενη φορά να τα πάω καλύτερα! Την ίδια ακριβώς διαδικασία έκανα εννοείται και στην άλλη πλευρά του νεσεσέρ. 




     Έτοιμο το νεσεσέρ μου! Μπορούμε να το αφήσουμε αν θέλουμε έτσι ή να το διακοσμήσουμε με οτιδήποτε θεωρούμε πως ταιριάζει, πχ τρέσα πομ - πομ, κορδέλες, δαντέλες κλπ.  Εγώ επέλεξα να διακοσμήσω με μια μπεζ τρέσα πομ - πομ. (Την τρέσα επέλεξα να τη ράψω στο νεσεσέρ, εννοείται  όμως πως μπορεί και να κολληθεί με κόλλα υφάσματος).















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου