Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

DIY μολυβοθήκη με ντεκουπάζ

     Για να φτιάξω, τη μολυβοθήκη που απεικονίζεται στη φωτογραφία που ακολουθεί χρειάστηκα: ένα κουτί από κονσέρβα, αστάρι, μία χαρτοπετσέτα με μοτίβο λουλούδια, κόλλα για ντεκουπάζ, ματ βερνίκι για ντεκουπάζ, πινέλα, έναν σταμπαδόρο, ένα κομμάτι λαδόκολλα, γυαλόχαρτο, ψαλίδι,  ροζ κορδέλα και μπεζ σπάγκο.


     Αρχικά αστάρωσα το κουτί της κονσέρβας. Το αστάρι το πέρασα χρησιμοποιώντας σταμπαδόρο.


     Αφού αφαίρεσα τα δύο λευκά φύλλα από τη χαρτοπετσέτα που επέλεξα, έκοψα με το ψαλίδι το κομμάτι που χρειαζόμουν και το κόλλησα στο κουτί χρησιμοποιώντας την κόλλα για ντεκουπάζ. Συγκεκριμένα, έβαλα κόλλα ντεκουπάζ στην επιφάνεια την οποία είχα προηγουμένως ασταρώσει και τοποθέτησα τη χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, την πίεσα με ένα κομμάτι λαδόκολλα, έτσι ώστε η χαρτοπετσέτα να κολλήσει καλά στη μη λεία επιφάνεια του κουτιού. Μετά, αφαίρεσα με γυαλόχαρτο τα κομμάτια της χαρτοπετσέτας που προεξείχαν. Έπειτα, πέρασα άλλη μια στρώση κόλλας ντεκουπάζ, πάνω από τη χαρτοπετσέτα αυτή τη φορά. Όταν στέγνωσε, πέρασα και μια στρώση ματ βερνίκι για ντεκουπάζ. 










     Έτσι θα είναι η μολυβοθήκη μας μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία του ντεκουπάζ. Μπορούμε να την αφήσουμε κι έτσι ή αν θέλουμε να διακοσμήσουμε και με άλλα στοιχεία.  Εγώ επέλεξα να δέσω σε φιόγκο ρόζ κορδέλα και μπεζ σπάγκο.




     Ορίστε, λοιπόν, η μολυβοθήκη μου στην τελική της μορφή! Ελπίζω να σας αρέσει!







Υ.Γ. Κάτι πολύ σημαντικό, όταν χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους κουτιά για χειροτεχνίες, είναι να καλύπτουμε πάντα το σημείο που δείχνει το βελάκι με κάποια κολλητική ταινία ή κόλλα, έτσι ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο να κοπούμε. 








1 σχόλιο: