Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

DIY σελιδοδείκτες: κατασκευή για παιδιά

Γεια σας φίλες και φίλοι!

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, με τον COVID-19, κατά την οποία τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά μένουν στο σπίτι, η χειροτεχνία μπορεί να αποβεί ένας πολύ καλός τρόπος προκειμένου να απασχοληθούν δημιουργικά.

Σκέφτηκα, λοιπόν, αυτή την εβδομάδα, να μοιραστώ μαζί σας μια κατασκευή για παιδιά. Πρόκειται για κάποιους απλούς στην κατασκευή σελιδοδείκτες, τους οποίους μπορούμε να φτιάξουμε με οποιοδήποτε χαρτόνι έχουμε στο σπίτι μας.

Για την κατασκευή των σελιδοδεικτών αυτών θα χρειαστούμε μόνο χαρτόνι με σχέδια και χρώματα της επιλογής μας, κορδόνι ή λεπτή κορδέλα και γενικά οτιδήποτε επιθυμεί ο καθένας από εσάς για να τους διακοσμήσει. Εγώ προτίμησα φλοράλ και πουά χαρτόνια, κορδόνι λευκό και μπεζ, μπλε κορδέλα, ροζ κορδέλα - δαντέλα, στρασάκια και χάντρες. 



Καταρχάς επιλέγουμε ποιο θα είναι το βασικό μοτίβο των σελιδοδεικτών μας. Εγώ προτίμησα φτερά. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι το συγκεκριμένο μοτίβο έχει αρκετά μικρά κοψίματα γι' αυτό συνιστώ ψαλιδάκι με λεπτές μύτες. Το δικό μου ψαλίδι δεν ήταν αρκετό λεπτό κι έτσι σε κάποια σημεία τα κοψίματα είναι λίγο "άγαρμπα". 

Κατά τα άλλα η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες. 





Στα μοτίβα μας κολλάμε κορδόνι, κορδέλα, σκοινί, ό,τι επιλέξει ο καθένας και διακοσμούμε με ότι θέλουμε! 




Στο  σελιδοδείκτη της ακόλουθης φωτογραφίας έγραψα ένα αγαπημένο quote:  "Just keep taking chances and having fun". 










Φτιάχνουμε τους δικούς μας συνδυασμούς και περνάμε δημιουργικά το χρόνο μας! 


Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας! Καλές δημιουργίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου