Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Αλλάζοντας όψη σε δοχείο με την τεχνική decoupage

Γεια σας φίλες και φίλοι!

Ελπίζω όλοι να είστε καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας τις δύσκολες αυτές στιγμές της πανδημίας.

Η χειροτεχνία, για μένα, είναι ένας τρόπος που με βοηθάει να χαλαρώνω. Τώρα, που #μένουμεσπίτι, νομίζω πως θα ήταν ωραία ιδέα να χειροτεχνούμε αποκλειστικά με οποιαδήποτε υλικά έχουμε σπίτι μας. Νομίζω πως έτσι θα γίνουμε ίσως και πιο δημιουργικοί.

Σκεπτόμενη κατ' αυτόν τον τρόπο, αυτή την εβδομάδα, αποφάσισα να διακοσμήσω άλλο ένα δοχείο με ντεκουπάζ, για να το χρησιμοποιήσω ως γλαστράκι για βασιλικό.

Η διαδικασία που ακολούθησα είναι η εξής:

Πέρασα το δοχείο με δύο στρώσεις αστάρι, καθώς τα χρώματα που είχε αρχικά το δοχείο ήταν πολύ έντονα και δεν είχαν καλυφθεί επαρκώς με την πρώτη στρώση. Ύστερα, αφαίρεσα τα δύο λευκά φύλλα της χαρτοπετσέτας και έσκισα τα δύο μοτίβα από τις τέσσερις πλευρές της. Μετά, τοποθέτησα τα μοτίβα που επέλεξα πάνω στο δοχείο και τα πίεσα χρησιμοποιώντας λαδόκολλα, για να σταθεροποιηθούν. Πέρασα, στη συνέχεια, κόλλα ντεκουπάζ πάνω από τη χαρτοπετσέτα. Στο πάνω και κάτω μέρος του δοχείου πέρασα μαύρο ακρυλικό με ένα μικρό σταμπαδόρο και ακολούθως, με μεγάλο πινέλο, έβαλα δύο στρώσεις ματ βερνίκι για ντεκουπάζ. Στη συνέχεια κόλλησα με πιστόλι θερμόκολλας δύο κομμάτια κορδέλας, στα σημεία που ενώνονταν τα μοτίβα της χαρτοπετσέτας. Τέλος, χρησιμοποιώντας ένα καρφί, άνοιξα τέσσερις τρύπες στο κάτω μέρος του δοχείου για να φεύγει το νερό, αφού όπως σας είπα, σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω ως γλαστράκι.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε φαίνεται στις ακόλουθες φωτογραφίες:





Είχα αναφέρει στην περιγραφή ότι κόλλησα την κορδέλα με πιστόλι θερμόκολλας. Το αποτέλεσμα , όμως, θα ήταν αισθητικά καλύτερο αν χρησιμοποιούσα οποιαδήποτε κόλλα τύπου ατλακόλ, καθώς γίνεται διάφανη όταν στεγνώνει. Απλώς εγώ δεν είχα τέτοιου είδους κόλλα κι έτσι επέλεξα το πιστόλι θερμόκολλας. 



Θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σας σχετικά με την εν λόγω χειροτεχνία!

2 σχόλια:

  1. τι όμορφο που έγινε! με περιμένει και εμένα ενα τετοιο αλλά λέω να το κανω με χαρτια scrapbbooking για αλλαγή!
    καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!Είμαι σίγουρη πως θα γίνει τέλειο, όπως και εκείνη η κορνίζα με τις απίστευτες λεπτομέρειες που είχες φτιάξει με scrapbooking! Καλό μήνα!

      Διαγραφή