Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Φτιάχνουμε μόνες/μόνοι μας λαμπάδες με decoupage με δύο διαφορετικούς τρόπους

Φίλες και φίλοι, γεια σας!

Αυτή την εβδομάδα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας πώς μπορούμε να διακοσμήσουμε μία λαμπάδα με την τεχνική ντεκουπάζ εύκολα και γρήγορα. 



Αρχικά, ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε. Είναι τα εξής:

1. αστάρι  2. κόλλα για ντεκουπάζ  3. βερνίκι για ντεκουπάζ.  4. χαρτοπετσέτα  5. πινέλο 
6. σταμπαδόρο  7. σπάγγο  8. ταινία διπλής όψεως  9. πιστόλι θερμόκολλας  10. ψαλίδι 11. ένα μικρό διακοσμητικό στοιχείο (εγώ επέλεξα μια τρομπέτα).

Ξεκινάμε ασταρώνοντας το σημείο της λαμπάδας στο οποίο θα εφαρμόσουμε την τεχνική του ντεκουπάζ. Αν η λαμπάδα που θα επιλέξουμε είναι λευκή, θα παραλείψουμε αυτό το βήμα, αφού η επιφάνεια θα είναι ήδη λευκή. 


Στη συνέχεια, επιλέγουμε μία χαρτοπετσέτα με το σχέδιο που μας αρέσει, αφαιρούμε τα δύο λευκά της φύλλα, κόβουμε ακριβώς το μοτίβο που θέλουμε φροντίζοντας να καλύπτει ακριβώς τη λαμπάδα  και την κολλάμε προσεκτικά περιμετρικά αυτής χρησιμοποιώντας κόλλα ντεκουπάζ. Μόλις στεγνώσει, περνάμε με μία στρώση βερνίκι για ντεκουπάζ. 



Εδώ βλέπουμε καλυμμένες με τη χαρτοπετσέτα και τις 4 πλευρές της λαμπάδας.

Μετά, με ταινία διπλής όψεως, κολλάμε σπάγγο στην κάτω και πάνω πλευρά της λαμπάδας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Με μικρή ποσότητα θερμόκολλας κολλάμε το σπάγγο στο σημείο έναρξης και λήξης τοποθέτησης του σπάγγου, για επιπλέον στήριξη.




Τέλος, με το πιστόλι θερμόκολλας κολλάμε και το μικρό διακοσμητικό στοιχείο της επιλογής μας στο πάνω μέρος της λαμπάδας.



Κι έτσι, ακολουθώντας αυτή την πολύ απλή διαδικασία, φτιάχνουμε μόνες - οι μας εύκολα και γρήγορα τις δικές μας πασχαλινές λαμπάδες για τα βαφτιστήρια μας και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα!


Θα χαρώ πολύ να ακούσω τη γνώμη σας σχετικά με τη λαμπάδα μου!


Tip: Υπάρχει κι άλλος τρόπος να εφαρμόσουμε την τεχνική ντεκουπάζ σε λαμπάδες, πιο οικονομικά, χωρίς να χρειαστούμε κόλλα και βερνίκι ντεκουπάζ. Απλώς θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο. Αναλυτικά, τη διαδικασία μπορείτε να τη δείτε πατώντας στη λέξη εδώ. 

2 σχόλια: