Σάββατο 18 Απριλίου 2020

DIY υφασμάτινα λαστιχάκια μαλλιών (scrunchies)


Γεια σας φίλες και φίλοι!

Αυτή την εβδομάδα η κατασκευή μου αφορά, όπως φαίνεται και από τον τίτλο, τα λαστιχάκια μαλλιών, και συγκεκριμένα εκείνα τα υφασμάτινα λαστιχάκια που φορούσαμε ως παιδιά τη δεκαετία του '90, γνωστά ως scrunchies.

Πριν προχωρήσω στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να φτιάξει τέτοιου είδους λαστιχάκια, δεν μπορώ να μην ρωτήσω το εξής: Ανήκετε κι εσείς στους ανθρώπους που έχουν ένα σωρό λαστιχάκια μαλλιών τα οποία όμως με ένα μαγικό τρόπο εξαφανίζονται; 

Προσωπικά δηλώνω ότι, ακόμα και τώρα με το γενικό lockdown, κατάφερα να χάσω και να μη βρω ποτέ ξανά, μέσα στο σπίτι αρκετά από τα λαστιχάκια μου. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνω... 

Με τα μαγαζιά, όμως, κλειστά, δεν μπορούσα να προμηθευτώ άλλα κι έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου. Ευτυχώς, είχα στο σπίτι τα απαραίτητα για την κατασκευή τους, που είναι μόνο τα εξής: λάστιχο, ύφασμα, ψαλίδι, βελόνα και κλωστή!

Πάμε να δούμε βήμα - βήμα πώς έφτιαξα το λαστιχάκι της ακόλουθης φωτογραφίας:


Αρχικά έκοψα ένα μακρόστενο κομμάτι ύφασμα και το δίπλωσα στη μέση. Το σταθεροποίησα με clips και το έραψα , αφού πρώτα χάραξα με μολύβι μια γραμμή, για να με βοηθήσει στο να είναι ίσιες οι ραφές μου. 




Αφού τελείωσα με το ράψιμο, γύρισα το ύφασμα από την καλή του πλευρά.




Στη συνέχεια, πέρασα το λαστιχάκι μέσα στο ύφασμα, έδεσα ένα σφιχτό διπλό κόμπο και έκοψα τις άκρες που περίσσεψαν. Το σούρωμα στο ύφασμα έγινε όσο περνούσα το λάστιχο από το ύφασμα. Το σούρωνα, ώστε να φτάσει το λαστιχάκι στο άλλο άνοιγμα του υφάσματος. 



Τέλος, ένωσα τις δύο άκρες του υφάσματος και τις έραψα μεταξύ τους. 

Και..voilà !!! 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό!








Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!!!







1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά γεμάτη Αγάπη, Υγεία και όμορφες στιγμές! Χριστός Ανέστη!!!
    Μας εφτιαχνε η μαμα μας τετοια όταν είμασταν μικρούλια! και να που τωρα βγηκαν παλι στη μόδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή