Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Παιδική κασετίνα και παιδικό σημειωματάριο με απλά υλικά

     Για να φτιάξουμε την παιδική κασετίνα χρειαζόμαστε:

α. κόκκινη, μπλε και μαύρη τσόχα  β. κόκκινη κλωστή και βελόνα  γ. πλαστικά μάτια δ. ταινία velcro ε. χάρακα στ.  στυλό ή μολύβι ζ. πιστόλι θερμόκολλας η. κόλλα για τσόχα - ύφασμα


     Πάνω στην κόκκινη τσόχα σχεδιάζουμε δύο ίδια ορθογώνια κομμάτια και τα κόβουμε.




     Αφού  τοποθετήσουμε τα δύο κομμάτια τσόχας  το ένα πάνω στο άλλο, διπλώνουμε το πάνω κομμάτι όπως δείχνει η φωτογραφία που ακολουθεί και το κόβουμε. (Φυσικά θα μπορούσαμε εξ' αρχής να είχαμε κόψει το ένα κομμάτι έτσι ώστε να είναι μικρότερο από το άλλο).




     Στο μεγαλύτερο κομμάτι σχεδιάζουμε ένα ημικύκλιο. Στη συνέχεια κόβουμε την περίσσια τσόχα.



     Μετά  ράβουμε τα δύο κομμάτια της τσόχας και γυρνάμε την κασετίνα στην καλή της πλευρά.




     Διορθώνουμε τις όποιες ατέλειες, κόβοντας την περίσσια τσόχα, έτσι ώστε η κασετίνα μας να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετρία.




     Κατόπιν  κόβουμε μπλε τσόχα σε κυκλικό σχήμα και κολλάμε πάνω της, με κόλλα για τσόχα και ύφασμα, πλαστικά μάτια, μύτη και χείλη (από τσόχα), έτσι ώστε να φτιάξουμε φατσούλες.


     Χρησιμοποιώντας την ίδια κόλλα , κολλάμε τις φατσούλες πάνω στην κασετίνα μας.


     Τέλος, κολλάμε ταινία velcro στην κασετίνα μας. (Την ταινία την κόλλησα με πιστόλι θερμόκολλας).




     Η παιδική κασετίνα μας είναι έτοιμη!




     Σειρά τώρα έχει το παιδικό σημειωματάριο.

     Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε:

α. 1 χρωματιστό χαρτόνι Α4  β. 10 κόλλες Α4  γ. βελόνα και κλωστή  δ. κοπίδι  ε. παιδικές σφραγίδες στ. διάφανο αυτοκόλλητο χαρτί  ζ. κόλλα σε μορφή στικ

     Ξεκινάμε διπλώνοντας το χρωματιστό χαρτόνι Α4 και τις κόλλες Α4 στη μέση.






     Τοποθετούμε τις κόλλες Α4 στο διπλωμένο πλέον χρωματιστό χαρτόνι Α4  και  σχεδιάζουμε κουκκίδες με ένα μολύβι. Τρυπάμε με λεπτή βελόνα τα σημεία στα οποία σχεδιάσαμε τις κουκκίδες και ράβουμε για να ενώσουμε το χαρτόνι και τις κόλλες Α4, προκειμένου να φτιάξουμε το σημειωματάριό μας. 








     Τώρα που το σημειωματάριό μας έχει πάρει τη βασική του μορφή, μπορούμε να κόψουμε με το κοπίδι μας τα σημεία από τις κόλλες Α4 που εξέχουν, έτσι ώστε να δώσουμε ομοιομορφία στο σημειωματάριο.






     Στις άκρες των σελίδων κάνουμε διάφορες παιδικές σφραγίδες.


    Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα κομμάτι λευκό χαρτόνι και κάποιο χάρτινο διακοσμητικό (προαιρετικά) και τα κολλάμε στο εξώφυλλο του σημειωματαρίου  μας.




     Γράφουμε στο λευκό χαρτόνι ό,τι θέλουμε. Αν και συνήθως γράφουμε πάνω το ονοματεπώνυμο μας , εγώ θέλησα να γράψω  πάνω τη φράση my school notebook ( = το σχολικό μου σημειωματάριο).


     "Ντύνουμε", αν θέλουμε το σημειωματάριο μας με διάφανο αυτοκόλλητο (αυτό με το οποίο "ντύνουμε" συνήθως τα σχολικά βιβλία).

     Έτοιμο και το σημειωματάριο μας!




1 σχόλιο: