Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Σελιδοδείκτες με βελουτέ χαρτόνι, κορδέλες και κουμπιά.

    Ψάχνοντας στο αγαπημένο μου pinterest ιδέες για σελιδοδείκτες διαφορετικής μορφής από τη συνηθισμένη, εμφανίστηκαν μπροστά μου κάποιες φωτογραφίες σελιδοδεικτών με κορδέλες και βελουτέ χαρτόνι, που μου άρεσαν υπερβολικά πολύ. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω κι εγώ τις δικές μου εκδοχές σελιδοδεικτών αυτού του τύπου. 

Για την κατασκευή των συγκεκριμένων σελιδοδεικτών χρειαζόμαστε:
  • χαρτόνι βελουτέ στα χρώματα της επιλογής μας
  • κορδέλα
  • κουμπιά
  • βελόνα και κλωστή 
  • κόλλα ατλακόλ ή οποιαδήποτε άλλη κόλλα κατάλληλη για χαρτόνι
  • ψαλίδι
  • μολύβι
  • πατρόν 

Επιλέγουμε  το βελουτέ χαρτόνι που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και το γυρνάμε ανάποδα. Χρησιμοποιώντας το πατρόν μας αποτυπώνουμε το σχέδιο μας 4 φορές και το κόβουμε με το ψαλίδι μας.




Παίρνουμε τις δύο χάρτινες καρδιές  και ράβουμε στο κέντρο τους από ένα κουμπί προσέχοντας να μη σκίσουμε το χαρτόνι.




Με ένα πινελάκι απλώνουμε μια μικρή ποσότητα ατλακόλ στις άλλες δύο χάρτινες καρδιές και τις κολλάμε στην κορδέλα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.


Τώρα ράβουμε τις καρδιές τις οποίες διακοσμήσαμε προηγουμένως με τα κουμπάκια πάνω στις καρδιές που έχουμε ήδη κολλήσει στην κορδέλα.




                                     Αυτό ήταν! Ο σελιδοδείκτης μας είναι έτοιμος!


Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έφτιαξα έναν ακόμα σελιδοδείκτη. Για τον κύκλο χρησιμοποίησα ως πατρόν τη συσκευασία μια κόλλας που έχω.




     Καθώς το ράψιμο στο χαρτόνι με δυσκόλεψε αρκετά, σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω ακόμα ένα σελιδοδείκτη κολλώντας αυτή τη φορά τα χαρτόνια μεταξύ τους αντί να τα ράβω. Αφού τα κόλλησα, σχεδίασα τις ραφές με λεπτό μαύρο μαρκαδοράκι. (το φιογκάκι και το κουμπί τα έραψα κανονικά). Το αποτέλεσμα που προέκυψε φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί.


     Έφτιαξα επίσης ακόμα τρεις σελιδοδείκτες χωρίς να χρησιμοποιήσω καθόλου αυτή τη φορά βελόνα και κλωστή: έναν με λουλούδια (μέσα στο καταχείμωνο)  και δύο παιδικούς σελιδοδείκτες, έναν με τα γνωστά σε όλους emoticons και έναν άλλο με χελωνονιντζάκια. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου