Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τσόχα


   Σε προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο "Χειροποίητα στολίδια από τσόχα" είχα παρουσιάσει την απλή τεχνική την οποία ακολουθώ για να φτιάχνω στολίδια από τσόχα. Στη σημερινή ανάρτηση σκέφτηκα να σας παρουσιάσω τα υπόλοιπα στολίδια που έφτιαξα για το  χριστουγεννιάτικο δέντρο μου με την ίδια απλή τεχνική. Μοναδική διαφορά είναι το ότι σε κάποια στολίδια χρησιμοποίησα κλωστή αντί για κορδέλα για να τα κρεμάω. Μ' αυτόν τον τρόπο τα στολίδια φαίνονται σαν να αιωρούνται πάνω στο δέντρο, κάτι που προσωπικά μου αρέσει περισσότερο. 

Για τον κορμό του δέντρου έκοψα δύο κομμάτια καφετιά τσόχα σε τετράγωνο σχήμα και τα τοποθέτησα το ένα πάνω στο άλλο. Άρχισα να ράβω τα δύο κομμάτια της πράσινης τσόχας. Μόλις έφτασα στη μέση τοποθέτησα τα κομμάτια της καφετιάς τσόχας ανάμεσα  και συνέχισα το ράψιμο. Μετά με καφετιά κλωστή έραψα και τις άλλες τρεις πλευρές του κορμού. 



               Έραψα το κουδουνάκι στο ίδιο κομμάτι τσόχας όπου έραψα πιο πριν την κορδέλα. 

















Στην 1η φωτογραφία απεικονίζονται δεντράκια στα φυσικά χρώματα. Εννοείται όμως πως μπορούμε να τα φτιάξουμε σε οποιοδήποτε χρώμα. Εγώ επέλεξα ένα από τα πιο κλασικά χρώματα για χριστουγεννιάτικα στολίδια, το κόκκινο. 



Όλα τα πατρόν που χρησιμοποίησα τα "αλίευσα" από το pinterest και από αναζήτηση μέσω του google icons. 



1 σχόλιο: