Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ζωγραφική με νερομπογιές

Γεια σας φίλες και φίλοι!

Αυτή την εβδομάδα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία προσπάθεια μου ζωγραφικής με νερομπογιές. Παρενθετικά σημειώνω πως, με τις νερομπογιές, είχα να ασχοληθώ από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού... Επέλεξα ένα θέμα θαλασσινό, όπως μπορείτε να δείτε, καθώς τώρα ειδικά που έφτιαξε ο καιρός, πιάνω τον εαυτό μου να αναπολεί συχνά τη θάλασσα...

Για να ζωγραφίσω, λοιπόν, στο μπλοκ ακουαρέλας μου, τη βάρκα, τον ουρανό και τη θάλασσα, ακολούθησα τις αναλυτικές οδηγίες που βρήκα στο "Εικαστικό Καφενείο" της κ. Μ. Κωνσταντινίδου. Τις οδηγίες αυτές μπορείτε να τις δείτε πατώντας στη λέξη εδώ




Ακολουθώντας, λοιπόν, τις οδηγίες που προανέφερα, έφτιαξα το βασικό σχήμα της βάρκας. Καθώς δεν είχα μαύρο μαρκαδοράκι, χρησιμοποίησα αντί αυτού μαύρο  στυλό 1.0 mm.

Όπως βλέπετε, έχω τραβήξει στο φύλλο του μπλοκ μου μία κάθετη γραμμή, καθώς αποφάσισα ότι η ζωγραφιά μου θέλω να είναι μικρότερων διαστάσεων, για να μπορώ να την αποθηκεύσω σε διαφάνειες για κόλλα Α4.




Στη συνέχεια ξεκίνησα να βάφω. Αρχικά ασχολήθηκα με τη θάλασσα. Επειδή δεν το "πολυέχω" με την ανάμειξη χρώματος και νερού, έκανα πολλές δοκιμές, όπως βλέπετε, στο σημείο που δείχνει το βελάκι, για να σιγουρευτώ για την αναλογία χρώματος και νερού που θα μου εξασφάλιζαν την απόχρωση που είχα κατά νου. Κάποιες φορές ξεχνιόμουν, όμως διόρθωνα τις πιο σκούρες αποχρώσεις, περνώντας απαλά με ένα μαλακό πινέλο λευκό χρώμα. 

Τη βάρκα την έβαψα όσο πιο προσεκτικά μπορούσα, χρησιμοποιώντας κόκκινο, πράσινο, καφέ, πορτοκαλί, κίτρινο και λίγο λευκό χρώμα. Για την αντανάκλαση της βάρκας στο νερό (η οποία δε βγήκε ακριβώς όπως ήθελα, θέλω όμως να πιστεύω πως είναι αρκετά "συμπαθητική") χρησιμοποίησα κόκκινο χρώμα. Πριν εκείνο στεγνώσει, με την άκρη του πινέλου έβαλα λίγο καθαρό νερό για να αραιώσει, καθώς είχα βάλει περισσότερο χρώμα από όσο έπρεπε. Μπορώ να πω ότι με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα διορθώθηκε αρκετά.  


Για το τέλος άφησα τον ουρανό. Και σε αυτό το σημείο μου έπεσε σε κάποια σημεία αρκετά παραπάνω χρώμα, μου άρεσε όμως αισθητικά το αποτέλεσμα και το άφησα ως έχει. Μπήκα όμως στο πειρασμό να δω αν μπορεί να διορθωθεί με λίγο νερό σε καθαρό πινέλο και πραγματικά γίνεται. Απλώς χρειάζεται λίγη προσοχή στην ποσότητα του νερού για να μη σουρώσει πολύ το χαρτί ακουαρέλας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα! Ελπίζω οι έχοντες σχέση με τη ζωγραφική να κρίνετε με επιείκεια τα πρώτα μου βήματα στη ζωγραφική!



Σάββατο 18 Απριλίου 2020

DIY υφασμάτινα λαστιχάκια μαλλιών (scrunchies)


Γεια σας φίλες και φίλοι!

Αυτή την εβδομάδα η κατασκευή μου αφορά, όπως φαίνεται και από τον τίτλο, τα λαστιχάκια μαλλιών, και συγκεκριμένα εκείνα τα υφασμάτινα λαστιχάκια που φορούσαμε ως παιδιά τη δεκαετία του '90, γνωστά ως scrunchies.

Πριν προχωρήσω στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να φτιάξει τέτοιου είδους λαστιχάκια, δεν μπορώ να μην ρωτήσω το εξής: Ανήκετε κι εσείς στους ανθρώπους που έχουν ένα σωρό λαστιχάκια μαλλιών τα οποία όμως με ένα μαγικό τρόπο εξαφανίζονται; 

Προσωπικά δηλώνω ότι, ακόμα και τώρα με το γενικό lockdown, κατάφερα να χάσω και να μη βρω ποτέ ξανά, μέσα στο σπίτι αρκετά από τα λαστιχάκια μου. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνω... 

Με τα μαγαζιά, όμως, κλειστά, δεν μπορούσα να προμηθευτώ άλλα κι έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου. Ευτυχώς, είχα στο σπίτι τα απαραίτητα για την κατασκευή τους, που είναι μόνο τα εξής: λάστιχο, ύφασμα, ψαλίδι, βελόνα και κλωστή!

Πάμε να δούμε βήμα - βήμα πώς έφτιαξα το λαστιχάκι της ακόλουθης φωτογραφίας:


Αρχικά έκοψα ένα μακρόστενο κομμάτι ύφασμα και το δίπλωσα στη μέση. Το σταθεροποίησα με clips και το έραψα , αφού πρώτα χάραξα με μολύβι μια γραμμή, για να με βοηθήσει στο να είναι ίσιες οι ραφές μου. 




Αφού τελείωσα με το ράψιμο, γύρισα το ύφασμα από την καλή του πλευρά.




Στη συνέχεια, πέρασα το λαστιχάκι μέσα στο ύφασμα, έδεσα ένα σφιχτό διπλό κόμπο και έκοψα τις άκρες που περίσσεψαν. Το σούρωμα στο ύφασμα έγινε όσο περνούσα το λάστιχο από το ύφασμα. Το σούρωνα, ώστε να φτάσει το λαστιχάκι στο άλλο άνοιγμα του υφάσματος. 



Τέλος, ένωσα τις δύο άκρες του υφάσματος και τις έραψα μεταξύ τους. 

Και..voilà !!! 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό!








Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!!!







Σάββατο 11 Απριλίου 2020

DIY σελιδοδείκτες με χρωματιστά χαρτόνια


Γεια σας φίλες και φίλοι!

Αυτή την εβδομάδα, θέλοντας να αξιοποιήσω μερικά κομμάτια από χαρτόνια που μου είχαν περισσέψει από κάποιες άλλες κατασκευές, έφτιαξα σελιδοδείκτες.

Πρόκειται για κάποιους πολύ απλούς στην κατασκευή σελιδοδείκτες, τους οποίους μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα και με χρωματιστές κόλλες Α4. Την ιδέα τη βρήκα χαζεύοντας στο youtube, στο κανάλι με την επωνυμία Red Ted Art (για να δείτε το βιντεάκι απ' όπου πήρα την ιδέα πατήστε στη λέξη: εδώ ).

Οι σελιδοδείκτες που έφτιαξα εγώ, βασιζόμενη στο link που σας παρέθεσα, απεικονίζονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Αν και είναι και οι τρεις ίδιοι ως προς το σχήμα, εντούτοις, ο καθένας είναι κατασκευασμένος με διαφορετικό αριθμό χαρτονιών κάθε φορά.  Για την κατασκευή τους χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω μόνο χρωματιστά χαρτόνια, κόλλα σε μορφή στικ και ψαλίδι. 

Τους σελιδοδείκτες που είχα κατασκευάσει παλαιότερα, όπως επίσης και τη διαδικασία της κατασκευής τους, μπορείτε να τους δείτε πατώντας εδώ  , εδώ,  εδώεδώ   και εδώ





σελιδοδείκτης "τερατάκι"με 6 χαρτόνια: ροζ
(σκούρο και με διακριτικά μοτίβα), γαλάζιο (σκέτο και με διακριτικά μοτίβα),
λευκό και μαύρο. 

σελιδοδείκτης με θέμα "λουλούδια" με 2 χαρτόνια:
γαλάζιο με διακριτικά μοτίβα και γαλάζιο με λουλούδια.

σελιδοδείκτης με 1 μόνο χαρτόνι με θέμα: λουλούδια





εδώ φαίνονται οι σελιδοδείκτες από την ανάποδη πλευρά τους.




Να είστε καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας! 



Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Φτιάχνουμε μόνες/μόνοι μας λαμπάδες με decoupage με δύο διαφορετικούς τρόπους

Φίλες και φίλοι, γεια σας!

Αυτή την εβδομάδα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας πώς μπορούμε να διακοσμήσουμε μία λαμπάδα με την τεχνική ντεκουπάζ εύκολα και γρήγορα. 



Αρχικά, ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε. Είναι τα εξής:

1. αστάρι  2. κόλλα για ντεκουπάζ  3. βερνίκι για ντεκουπάζ.  4. χαρτοπετσέτα  5. πινέλο 
6. σταμπαδόρο  7. σπάγγο  8. ταινία διπλής όψεως  9. πιστόλι θερμόκολλας  10. ψαλίδι 11. ένα μικρό διακοσμητικό στοιχείο (εγώ επέλεξα μια τρομπέτα).

Ξεκινάμε ασταρώνοντας το σημείο της λαμπάδας στο οποίο θα εφαρμόσουμε την τεχνική του ντεκουπάζ. Αν η λαμπάδα που θα επιλέξουμε είναι λευκή, θα παραλείψουμε αυτό το βήμα, αφού η επιφάνεια θα είναι ήδη λευκή. 


Στη συνέχεια, επιλέγουμε μία χαρτοπετσέτα με το σχέδιο που μας αρέσει, αφαιρούμε τα δύο λευκά της φύλλα, κόβουμε ακριβώς το μοτίβο που θέλουμε φροντίζοντας να καλύπτει ακριβώς τη λαμπάδα  και την κολλάμε προσεκτικά περιμετρικά αυτής χρησιμοποιώντας κόλλα ντεκουπάζ. Μόλις στεγνώσει, περνάμε με μία στρώση βερνίκι για ντεκουπάζ. 



Εδώ βλέπουμε καλυμμένες με τη χαρτοπετσέτα και τις 4 πλευρές της λαμπάδας.

Μετά, με ταινία διπλής όψεως, κολλάμε σπάγγο στην κάτω και πάνω πλευρά της λαμπάδας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Με μικρή ποσότητα θερμόκολλας κολλάμε το σπάγγο στο σημείο έναρξης και λήξης τοποθέτησης του σπάγγου, για επιπλέον στήριξη.




Τέλος, με το πιστόλι θερμόκολλας κολλάμε και το μικρό διακοσμητικό στοιχείο της επιλογής μας στο πάνω μέρος της λαμπάδας.



Κι έτσι, ακολουθώντας αυτή την πολύ απλή διαδικασία, φτιάχνουμε μόνες - οι μας εύκολα και γρήγορα τις δικές μας πασχαλινές λαμπάδες για τα βαφτιστήρια μας και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα!


Θα χαρώ πολύ να ακούσω τη γνώμη σας σχετικά με τη λαμπάδα μου!


Tip: Υπάρχει κι άλλος τρόπος να εφαρμόσουμε την τεχνική ντεκουπάζ σε λαμπάδες, πιο οικονομικά, χωρίς να χρειαστούμε κόλλα και βερνίκι ντεκουπάζ. Απλώς θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο. Αναλυτικά, τη διαδικασία μπορείτε να τη δείτε πατώντας στη λέξη εδώ.