Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Μπισκότα βουτύρου

Γεια σας φίλες και φίλοι!

Αποφάσισα να εντάξω στη θεματολογία του μπλογκ μου και μία άλλη κατηγορία η οποία θα έχει τον τίτλο "μαγειρική". Από σήμερα, λοιπόν, θα μπορείτε να βλέπετε - εκτός από τις διάφορες κατασκευές - και κάποιες απλές συνταγές μαγειρικής. Οι αναρτήσεις θα αφορούν κυρίως οτιδήποτε έχει σχέση με τη ζαχαροπλαστική, την αρτοποιία και κάποιες απλές ιδέες για γρήγορα σνακ και γεύματα. 

Η 1η ανάρτηση μου, αυτής της ενότητας, θα αφορά το πώς μπορούμε να παρασκευάσουμε μπισκότα βουτύρου. 




Αρχικά, θα ήθελα να τονίσω πως η συνταγή ΔΕΝ είναι δική μου. Τη βρήκα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=bWggVd6RT1E . Θα σας αναφέρω , όμως, τον τρόπο που εγώ παρασκεύασα τα μπισκότα, πρώτον γιατί διαφέρει από τον τρόπο που δείχνει το βιντεάκι - για παράδειγμα εγώ δε χρησιμοποίησα μίξερ - και δεύτερον γιατί έκανα κάποιες παραλλαγές ως προς την επικάλυψη ενώ άλλαξα κάποια υλικά και  χρησιμοποίησα και κάποια πρόσθετα. Ουσιαστικά, δηλαδή, ακολουθώντας τη βασική  συνταγή που βρήκα στο βιντεάκι του οποίου το λινκ σας έδωσα παραπάνω και κάνοντας κάποιες δικές μου παραλλαγές, έφτιαξα τα δικά μου μπισκότα.


Τα υλικά που χρησιμοποίησα:

225 γρ βούτυρο, 60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 260 γρ αλεύρι που φουσκώνει, ξύσμα από φλούδα μισού πορτοκαλιού, 2 βανίλιες με άρωμα πορτοκαλιού, ζαχαρόπαστα και λίγο χυμό πορτοκάλι. 


Εκτέλεση:

Αρχικά, άφησα το βούτυρο για 2 ώρες εκτός ψυγείου, για να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Το έκοψα σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι και το έβαλα σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Το χτύπησα γύρω στο δεκάλεπτο με ένα κουτάλι, μέχρι που έγινε σαν κρέμα. Μετά πρόσθεσα ξύσμα από μισό πορτοκάλι και τις βανίλιες. Στη συνέχεια πρόσθετα σταδιακά το αλεύρι και παράλληλα ζύμωνα. Έπλασα τη ζύμη σε μια μπάλα και την άφησα να ξεκουραστεί για μία ώρα. Μετά, αλεύρωσα ελαφρώς μια επιφάνεια, άπλωσα τη ζύμη με τον πλάστη ώστε να είναι περίπου 1,5 εκατοστού και έκοψα με κουπάτ σε σχήμα λουλουδάκι. Τα έψησα στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.  Όταν κρύωσαν εντελώς, έβαλα ζαχαρόπαστα στα μισά μπισκότα. Τη ζαχαρόπαστα την έπλασα λίγο στα χέρια μου ώστε να ζεσταθεί λίγο, την άνοιξα με τον πλάστη και έκοψα με το κουπάτ. Την κόλλησα πάνω στα μπισκότα βάζοντας στην πίσω πλευρά της λίγο χυμό πορτοκαλιού, τον οποίο άπλωσα με ένα πινέλο. Φυσικά, μπορούμε να κολλήσουμε τη ζαχαρόπαστα στα μπισκότα χρησιμοποιώντας ελάχιστο νερό.






 Έτοιμα τα μπισκότα μας! 
Σας προτείνω να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, αν δεν την έχετε ήδη φτιάξει. Είναι πραγματικά ό,τι πρέπει ως συνοδευτικό για το καφεδάκι μας! 



Σας χαιρετώ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου