Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Κέικ πορτοκάλι χωρίς μίξερ

Γεια σας φίλες και φίλοι! 

Κεντρικό θέμα της εν λόγω ανάρτησης θα είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα πολλών ανθρώπων, το πασίγνωστο σε όλους κέικ! 

Τη συνταγή με την οποία έφτιαξα το κέικ που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, μου την έδωσε μια καλή μου φίλη, την οποία και ευχαριστώ πολύ. 




Για το κέικ χρειαζόμαστε:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κούπα δοσομετρητή).
1 ολόκληρο baking powder
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 αβγά
2 βανίλιες


Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ απλή. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το αλεύρι και το baking powder, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε το baking powder με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα. Τέλος αδειάζουμε το μείγμα μας σε λαδωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο. Το αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή. 







                             


Σας χαιρετώ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου