Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Πίτσα με χειροποίητη ζύμη

Φίλες και φίλοι, γεια σας!

     Σήμερα αποφάσισα να εμπλουτίσω τη μαγειρική ενότητα του μπλογκ μου με ένα ακόμα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, την πίτσα! Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς να φτιάξω διάφορες ζύμες, η συγκεκριμένη , όμως, κερδίζει με διαφορά! Φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, απλώνεται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμη! 


Η πίτσα που έφτιαξα


    Την υπέροχη αυτή συνταγή για τη ζύμη μπορείτε να τη βρείτε στο κανάλι του youtube που φέρει την επωνυμία "ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ". Πιο συγκεκριμένα, τον τρόπο κατασκευής της ζύμης, μπορείτε να τον δείτε στο ακόλουθο βίντεο, θα χρειαστεί απλώς να κάνετε "κλικ" στο βελάκι. 



     Αφού , λοιπόν, έφτιαξα τη ζύμη για την πίτσα, ακολουθώντας τις οδηγίες του παραπάνω βίντεο, ακολούθησα την εξής διαδικασία:

     Αρχικά, άπλωσα τη ζύμη στο ταψί, την τρύπησα με ένα πιρούνι και την έψησα μόνη της στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για δεκαπέντε λεπτά. Μετά την έβγαλα για να τοποθετήσω τα υλικά. Στη βάση της πίτσας έβαλα σάλτσα τομάτας του εμπορίου και από πάνω έριξα μπόλικο βασιλικό, ρίγανη και λίγο αλάτι. Μετά έριξα τα 2/3 της ποσότητας του κίτρινου τυριού, κομματάκια γαλοπούλας, κομματάκια από σαλάμι μπύρας, ελιές, λουκάνικα, φέτες τομάτας, κόκκινη πιπεριά και ελιές. Ύστερα έριξα πάνω από τα υλικά αυτά το υπόλοιπο κίτρινο τυρί. Έβαλα ξανά την πίτσα στο φούρνο και την έψησα στους 150 βαθμούς, στις αντιστάσεις για άλλα είκοσι λεπτά.  Το αποτέλεσμα το είδατε ήδη πιο πάνω και ακολούθως έχω προσθέσει ακόμα μερικές φωτογραφίες.



Στην ακόλουθη φωτογραφία φαίνεται η ζύμη της πίτσας πριν τη βάλω στο φούρνο. 


Και εδώ η πίτσα μόλις την έβγαλα από το φούρνο.



Σας χαιρετώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου